Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2007 09:38 - Грешен ход на СДС
Автор: vasilgarnizov Категория: Политика   
Прочетен: 5917 Коментари: 4 Гласове:
0



Не върви на добре обновлението на СДС: Юруков се срещнал със Желев. Иначе д-р Желев си е добре - не е мръднал от 1992; все същия нарцистичен марксист.

В началото на седмицата д-р Жельо Желев посети СДС за пръв път от 1992 г. насам за да съобщи някои супер-оригинални мисли за скорошната ни политическа история. Направи го като класически исторически материалист - материализира историята обективно и забрави за собственото му участие в нея. Всъщност Желев беше убеден, че манипулира службите (Бриго Аспарухов, .Крулева и др.), докато те успешно го манипулираха.

Какво каза Желев на Раковска 133: идеята за свободата се превърнала във форма за участие в СДС основно за консумиране на властта, СДС направил грешки, Филип Димитров - също, Иван Костов пречил на обединението, цялата политическа класа била виновна, защото не вдигнала икономическия стандарт на хората.

Какво всъщност се случи: на кръглата маса бе договорен политически пакет промени; около икономическите реформи не бе постигнато съгласие - и въпреки това Желев подписа.

До последния момент преди старта на Кръглата маса бе договорено, че Движението за права и свободи ще бъда част от СДС и ще седи на масата на преговорите от страната на СДС. В деня на откриването на кръглата маса се оказа, че Меди Доган седи отделно (договорено с Петър Младенов зад гърба на Желев). Д-р Желев прие, с което прие и факта, че в българската политическа система ще има и обособена етническа партия.

Филип Димитров не може да се похвали, че е взел най-правилното решение в живота си през 1992; но същото се отнася до Желев - за да има политически развод, трябва да има две страни които се развеждат. Президент и министър-председател не се понасяха през целия преход - Станишев не може да диша Първанов, Първанов непрекъснато прави номера на Станишев - но не си правят преврати един на друг. Костов и Стоянов се понасяха само в началото, но докато СДС беше на власт, Стоянов не му клатеше кабинета (започна да го прави в края на мандата с оглед промените в партията след изборите).

Решението на Желев да събори Филип бе предхождано от идеята му да смени и Стефан Савов като председател на парламента. Савов също не обичаше Филип, Филип не понасяше Савов, който непрекъснато му извиваше ръцете, но и двамата разбираха, че една открита война между тях ще провали целия проект за промяна. Нещо, което Желев и досега не е разбрал. (Години след това Ахмед Доган заяви пред съпартийците си, че смяната на Стефан Савов е била голяма грешка).

Някои любопитни препечатки от тогавашната преса - вземам произволно брой на "24 часа" (5-ти октомври 1992 г.) - изпълнен с тогавашни герои, които като да действат и до днес.

image

image

image

image

image

image

image

image





Гласувай:
0



1. marty - Браво за постинга
17.11.2007 10:00
От известно време в Блог-а доста хора се упражняват по темата, а и по около 160 коментара отнасят тези "упражнения". Радвам се, че си успял кратко да кажеш толкова много и все важни неща.
Само искам да допълня. Прави ли ти впечатление, че от 1989 г до сега само дясното се "цепи". А лявото си стои цяло /въпреки някакви измислени вътрешни тяхни борби/ Защо ли?
Поздрави !
цитирай
2. ivoimv - ВОЙВОДАТА
26.07.2008 18:47
ВРЕМЕ Е ЗА ГРАДОВЕ НА ИСТИНАТА БЕЗ ПАРТИИ
цитирай
3. galinabg - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ
11.08.2008 12:59
МИНАВА ВРЕМЕТО, ТОЛКОВА МЪКАТА МИ ПО СДС СТАВА ПО-ГОЛЯМА....КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ОБРЪЩАМ НАЗАД И ОСМИСЛЯМ НЕЩАТА И ХОРАТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СИ ДАВАМ СМЕТКА, ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ ПО-ДОБРЕ....
цитирай
4. анонимен - Здравейте г-н Гарнизов / vasilgarnizov
12.01.2009 20:04
Вие кте от малкото пишещи в блогове с редактиран визуално текст.
Повече въздух, по - четимо.
Г-на Желев е позора, който ме отказа да гласувам .
Не знам кой го посочи но извърши страшно престъпление към нас.
Г-н Желев гледа винаги като г-н Пеньо от Биг Брадър N.
Аз не вярвам, че не могат да се гледат.
И в двата случая целта им е една и съща.
Има ли разлика в отношението към нас между господате Желев и Димитров ?
Ние не значехме нищо и за двамата.
Така и с другите двама.
Вие неглижирате вината на г-н Стефан Савов.
Лека му пръст.
Той не видяли очичките на тези хора.
Видял ги е .
Така са им гледали очичките и в ОФ то през 1945 та.
И ни предадоха.
Тези четиримата са позор на народа си.
Бъдете здрав !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasilgarnizov
Категория: Политика
Прочетен: 216115
Постинги: 38
Коментари: 43
Гласове: 620
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930